REKLAMA
REKLAMA

Lampard: Decyzja CAS? Nie zwiększa presji

dodał: Marcin Mondorowicz  |  źródło: ESPN  |  13.07.2020 18:00
Lampard: Decyzja CAS? Nie zwiększa presji

Frank Lampard  |  fot. SPORT PICTURES

Nowy profil goal.pl na Facebooku!
Menedżer Chelsea Frank Lampard stwierdził, że uznane odwołanie Manchesteru City od dwuletniego zakazu udziału w europejskich pucharach nie zwiększy presji na jego drużynę w walce o miejsce w pierwszej czwórce.

Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu (CAS) ogłosił w poniedziałek, że Manchester City został oczyszczony z zarzutu "ukrycia funduszy kapitałowych jako wkładu w sponsoring", który w kierunku klubu wystosowała Europejska Unia Piłkarska (UEFA). CAS w swoim orzeczeniu wskazał, że klub nie współpracował z władzami UEFA, ale uchylił ich zawieszenie dotyczące występów w europejskich pucharach i obniżył karę finansową z 30 do 10 milionów euro.

Decyzja ta ma również wpływ na walkę o reprezentowanie Anglii w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie. Prawo gry otrzymają w związku z tym drużyny, które zajmują cztery pierwsze miejsca w ligowej tabeli.

Lampard: Chelsea chce zagrać w Lidze Mistrzów


- Jesteśmy na trzecim miejscu, wszystko jest w naszych rękach. Nie chciałbym, aby zawodnicy myśleli, że jest dodatkowe miejsce i mogą być bardziej zrelaksowani. To nie jest rozwiązanie. Chcemy zagrać w Lidze Mistrzów, a po tym co się stało dzisiaj rano wiemy dokładnie, które miejsca to dają - powiedział Lampard.

- Naprawdę byłem w tej kwestii zupełnie neutralny. Niewiele wiem na ten temat, nie znam żadnych szczegółów, więc po prostu wysłuchałem orzeczenia, jak wszyscy inni dziś rano - mówił szkoleniowiec Chelsea.

- Naprawdę nie myślę o niczym innym, niż o naszych spotkaniach. Czeka nas teraz kilka meczów. Chcemy je wygrać i zobaczymy, czy da to nam Ligę Mistrzów na następny sezon. Nigdy nie pokładałem nadziei w tym, że prawo do tego może mieć także kolejna drużyna. Zajmowaliśmy się tylko sobą - mówił szkoleniowiec.
OTRZYMUJ NAJNOWSZE LIGOWE AKTUALNOŚCI



REKLAMA

Dodaj komentarz

Zaloguj się, aby dodać komentarz:

Komentarze | 2 komentarze

EricTheKing | 13.07.2020 20:55

Czyli pampersy już zmienione...

Konradosmen | 13.07.2020 23:15

zchrzanili mecz z Sheffiled i to moze ich drogo kosztować



anglia.goal.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy